Gegevens importeren en exporteren - overzicht

U kunt verschillende soorten gegevens met betrekking tot uw winkel importeren en exporteren, zoals producten of categorieën.

Importeren en exporteren zijn vooral geschikt voor het maken van een back-up van de gegevens van uw winkel of voor het toevoegen van een grote hoeveelheid gegevens in één keer. Als u bijvoorbeeld een groot aantal nieuwe producten wilt toevoegen, kunt u de functie Exporteren en importeren gebruiken in combinatie met een programma zoals LibreOffice Calc. Zo hoeft u niet elk product afzonderlijk toe te voegen in uw winkelbeheer. Daarnaast kan exporteren ook heel nuttig zijn voor processen zoals het verplaatsen van gegevens naar een ander systeem, bijvoorbeeld een ERP-systeem (Enterprise Resource Planning).

De gegevens worden geëxporteerd als een CSV-bestand. Dit is een eenvoudig tekstbestand waarin afzonderlijke woorden worden gescheiden door een vooraf ingesteld scheidingsteken (zoals een puntkomma of een komma). Elke invoer wordt als één regel in het bestand weergegeven.

Raadpleeg de volgende artikelen voor meer informatie over het importeren en exporteren van gegevens: