Contactformulieren toevoegen

Met contactformulieren kunnen uw klanten eenvoudig contact opnemen wanneer ze een vraag hebben. U kunt contactformulieren toevoegen aan elke pagina van uw winkel. Het kan echter handig zijn om een speciale contactpagina te maken waarop uw contactgegevens de hoofdrol krijgen, zodat klanten u nog makkelijker kunnen bereiken.

Uw contactgegevens makkelijk vindbaar maken

U kunt uw klanten helpen om uw contactgegevens makkelijk te vinden wanneer ze contact met u willen opnemen. Het menu en de koptekst zijn hier heel geschikt voor.

U kunt een contactpagina toevoegen in het menu:

Of u kunt de USP-functie in de editor gebruiken om uw contactgegevens in de header weer te geven:

Een contactformulier toevoegen

1. Navigeer in de zijbalk van het beheer naar Editor.
  2. U kunt een lijst van uw pagina's zien in de zijbalk van uw Editor onder Pagina’s. Selecteer de pagina die u wilt bewerken of voeg een nieuwe toe.
    Aan de rechterkant wordt een voorbeeld van de pagina getoond.
  3. Selecteer Contentelementen in de zijbalk van de Editor.
  4. Selecteer de categorie Contact.
  5. Verplaats een van de contentelementen Contactformulier, Google Maps en contactformulier, twee kolommen of Contactformulier en tekst, twee kolommen met slepen en neerzetten naar de gewenste positie in het voorbeeldgedeelte. U kunt alleen contentelementen neerzetten in de blauwe gedeelten van de pagina.
  6. Daarnaast kunt u een titel of inleidende tekst toevoegen boven het contentelement. Selecteer daarvoor Hier typen... en voer de gewenste tekst in.
  7. Indien gewenst kunt u ook bepalen of u een selectievakje onder uw contactformulier wilt weergeven, waarmee u vereist dat klanten actief uw privacybeleid accepteren voordat ze het contactformulier indienen.
    In de standaardweergave wordt dit selectievakje niet weergegeven. Selecteer het contactformulier of beweeg de muis erover en selecteer EditCircleIcon.png als u het selectievakje wilt weergeven. Activeer het selectievakje in het dialoogvenster Juridische instellingen en sla uw wijzigingen op. Uw contactformulier bevat nu een selectievakje tussen het veld Bericht en de knop Verzenden.
    Houd er rekening mee dat dit selectievakje juridisch verplicht is in sommige landen.

U hebt een contactformulier toegevoegd aan uw contentpagina.

Verzoeken via contactformulieren worden naar het e-mailadres gestuurd dat wordt weergegeven in een blauw informatiekader. Dit kader wordt zichtbaar wanneer u de muis over het contentelement beweegt in de editor. U kunt dit e-mailadres wijzigen onder Instellingen → Algemeen in de zijbalk van het administratiehoofdmenu.

Uw klanten helpen om zelf antwoorden te vinden

Afhankelijk van het aantal vragen, kan het veel tijd kosten om ze allemaal te beantwoorden. Misschien kunt u er op voorhand veel voorkomen door gedetailleerde informatie weer te geven in uw winkel. U kunt ook vragen verzamelen die regelmatig gesteld worden en ze beantwoorden op een pagina met Veelgestelde vragen. Vermeld deze pagina ook op uw contactpagina om klanten te laten weten dat hun vraag misschien al beantwoord is.