Afbeeldingen bijsnijden

In het beheergedeelte van uw winkel onder Editor kunt u eenvoudig afbeeldingen aan uw winkel toevoegen met behulp van verschillende contentelementen. Nadat u een afbeelding hebt toegevoegd, kunt u het bijsnijdgereedschap gebruiken om de grootte van de afbeelding aan te passen of om het deel van de afbeelding te wijzigen dat wordt weergegeven. Voor deze wijzigingen heb je geen extra software nodig, zoals Photoshop of Gimp.

U kunt productafbeeldingen ook op deze manier bijsnijden. Raadpleeg Producten toevoegen en aanmaken voor meer informatie.

Hoe een afbeelding bijsnijden

1. Navigeer in de zijbalk van de administratie naar Editor.
  2. U kunt een lijst van uw pagina's zien in de zijbalk van uw Editor onder Pagina’s. Selecteer de pagina die u wilt bewerken. Aan de rechterkant wordt een voorbeeld van de pagina getoond.
  3. Selecteer de afbeelding die u wilt bijsnijden of ga er met uw muis over en selecteer 5e3c0e871b064.png .
    Merk op dat deze optie niet beschikbaar is voor alle afbeeldingselementen.
    De weergave Formaat afbeelding bewerken wordt geopend.
  4. Het gemarkeerde gebied met de blauwe rand toont het deel van de afbeelding dat in uw winkel wordt weergegeven als u Opslaan selecteert. U kunt nu de volgende opties gebruiken om uw afbeelding aan te passen:
    Optie Beschrijving
    Wijzig het deel van de afbeelding dat wordt weergegeven Hiervoor kunt u het gemarkeerde gebied naar een andere positie slepen of de pijltjestoetsen aan de rechterkant gebruiken om de afbeelding naar de gewenste positie te verplaatsen. Met de pijltjestoetsen kunt u het gemarkeerde gebied nauwkeurig positioneren.
    Wijzig de grootte van het gebied dat moet worden weergegeven Als u de grootte van het gebied wilt wijzigen, versleept u gewoon de blauwe rand van het geselecteerde gebied.
    De beeldverhouding wijzigen Selecteer een van de knoppen onder de afbeelding, bijvoorbeeld 1:1 of 2:3, om de beeldverhouding van de afbeelding te wijzigen.
    In- of uitzoomen U kunt de vergrootglasknoppen aan de rechterkant gebruiken om in of uit te zoomen op de afbeelding. Op deze manier kunt u zich bijvoorbeeld richten op een specifiek deel van de afbeelding.
    Aangepaste breedte of hoogte Dit is een optie voor meer ervaren gebruikers. U kunt uw eigen breedte en hoogte voor de afbeelding invoeren. Selecteer hiervoor Aangepast onder de afbeelding. Door het slotsymbool te selecteren, kunt u aangeven of de huidige verhouding van de afbeelding behouden moet blijven of niet. Voer de gewenste afmetingen in pixels in bij Breedte en Hoogte.
  5. Selecteer Opslaan.
Als u meerdere afbeeldingen naast elkaar presenteert (bijvoorbeeld met het contentelement Afbeelding, twee kolommen), zorg er dan voor dat alle afbeeldingen dezelfde beeldverhouding hebben, zodat ze optimaal worden weergegeven in uw winkel.