Zoekfilters gebruiken in uw winkel

Om het eenvoudiger te maken voor uw klanten om de producten te vinden waar ze naar op zoek zijn, kunt u zoekfilters aanbieden in uw winkel. Deze filteroptie wordt weergegeven op de zoekresultatenpagina nadat er een zoekopdracht is uitgevoerd in uw winkel. Daarnaast kunt u de zoekfilters op uw categoriepagina's weergeven.

Zoekfilters activeren

1. Navigeer naar Instellingen → Zoeken in de zijbalk van de beheerzone.
  2. Selecteer Ja onder Zoekfilters activeren.

Hier kunt u meer instellingen aanpassen voor de zoekfilters in uw winkel. Sommige filters zijn vooraf gedefinieerd, namelijk de categorie, de fabrikant en het prijsklasse. Maar indien gewenst kunt u deze filters deactiveren. U kunt natuurlijk ook alle zoekfilters voor uw winkel weer deactiveren door Nee te selecteren onder Zoekfilters activeren.

Zoekfilters weergeven op categoriepagina's

1. Navigeer naar Instellingen → Zoeken in de zijbalk van de beheerzone.
  2. Selecteer Ja onder Zoekfilters weergeven op categoriepagina's.
  3. Bepaal op welk categorieniveau u de zoekfilters wilt weergeven. Verplaats hiervoor de schuifregelaar naar de voorbeeldcategorie. Het zoekfilter wordt dan ingeschakeld voor het betreffende categorieniveau en alle onderliggende niveaus.
    Houd er rekening mee dat het niet mogelijk is om zoekfilters weer te geven op de homepage.
  4. Selecteer Opslaan.

Er wordt nu een filterknop voor uw klanten weergegeven op het gekozen categorieniveau en alle onderliggende niveaus. Met deze knop kunnen uw klanten de filteropties configureren. Afhankelijk van het ontwerp van uw winkel ziet de knop er ongeveer zo uit:

De vooraf gedefinieerde filters deactiveren

Als u de vooraf gedefinieerde filters voor categorie, fabrikant en prijsklasse niet wilt gebruiken, kunt u deze eenvoudig deactiveren.

1. Navigeer naar Instellingen → Zoeken in de zijbalk van de beheerzone.
  2. Deselecteer het keuzevakje in de kolom Gebruiken om in de winkel te zoeken onder Vooraf gedefinieerde filters om de filters die u niet wilt weergeven te deactiveren.
  3. Selecteer Opslaan.

Productkenmerken gebruiken voor zoekfilters

U kunt ook uw productkenmerken gebruiken als zoekfilters in uw winkel. Dit is echter alleen beschikbaar voor productkenmerken van het type Tekst met waardeselectie. Raadpleeg het artikel Producttypen en -kenmerken voor meer informatie over productkenmerken.

1. Navigeer naar Instellingen → Zoeken in de zijbalk van de beheerzone.
  2. Selecteer onder Productkenmerken het producttype waarvoor u de instellingen wilt aanpassen.
  3. Activeer alle gewenste filterkenmerken door het keuzevakje in de kolom Gebruiken om in de winkel te zoeken te selecteren.
  4. Selecteer Opslaan.