Tekst/koppelingen toevoegen aan afbeeldingen

Aan de afbeeldingen van de meeste contentelementen kunt u tekst toevoegen. Dit is optioneel, maar het kan het imago van uw winkel verbeteren en professioneler overkomen. Behalve tekst kunt u ook koppelingen toevoegen aan uw afbeeldingen. Op die manier kunt u bijvoorbeeld reclame maken voor een specifieke productcategorie of de aandacht richten op een lopende uitverkoop en uw klanten eenvoudig naar de betreffende pagina leiden.

Als het contentelement meerdere afbeeldingen bevat, zoals de afbeeldingsslider, worden de instellingen voor de tekst normaal gesproken alleen toegepast op de afbeelding die tijdens het bewerken is geselecteerd. Als u tekst wilt toevoegen aan meerdere afbeeldingen in een contentelement, moet u de tekst voor elke afbeelding apart toevoegen.

Navigeer om te beginnen naar Editor. Selecteer het contentelement van de afbeelding of beweeg uw muis erover en selecteer EditCircleIcon.png in de rechterbovenhoek.

De tekstinstellingen zijn niet beschikbaar voor elk afbeeldingscontentelement.

Hoe u tekst toevoegt aan een afbeelding

Alle volgende opties kunnen worden ingesteld op het tweede tabblad: AddTextOnImage.png

Screenshot 2023-12-07 at 07.24.20.png

Optie Beschrijving
Koptekst Deze wordt weergegeven als de eerste tekstregel. Deze tekst heeft de grootste lettergrootte.
Tekst Deze wordt weergegeven onder de koptekst. Vergeleken met de koptekst is de lettergrootte een stuk kleiner.
Koppeling Als u een koppeling aan uw afbeelding wilt toevoegen, kunt u deze hier invoegen. De koppeling is niet zichtbaar op de afbeelding.
Koppeling in nieuw tabblad openen

Activeer dit selectievakje als u wilt dat de koppeling die u hebt toegevoegd in een nieuw tabblad wordt geopend. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als u naar een externe pagina koppelt, zodat klanten makkelijk terug kunnen komen bij uw winkel.

Knop op de afbeelding tonen

Als u een koppeling hebt toegevoegd, kunt u dit selectievakje activeren om een aparte knop weer te geven. Dat maakt uw klanten duidelijk dat de afbeelding eigenlijk een koppeling is.

Zelfs als u hebt besloten om een knop weer te geven, kunnen klanten op elk deel van de afbeelding klikken om de koppeling te openen.

Knoptekst

Als u hebt besloten om een knop weer te geven, kunt u er ook tekst aan toevoegen. Dit kan alles zijn wat u maar wilt. Zorg ervoor dat u duidelijke woorden gebruikt die klanten motiveren om de knop te selecteren. Als u bijvoorbeeld 'Kopen' gebruikt, kan dat klanten afschrikken, omdat ze bang zijn om ongewild iets te kopen.

In plaats van 'Koop nu' kunt u ook kiezen voor een oplossing zoals 'Bekijken' of 'Producten weergeven'.

Hoe u kleuren aanpast

Alle volgende opties kunnen worden ingesteld op het derde tabblad ModifyColours.png, nadat u aanvullende tekst hebt toegevoegd aan een afbeelding.

Screenshot 2023-12-07 at 07.35.30.png

Optie Beschrijving
Tekstkleur

Gebruik de keuzelijst om uit de winkelkleuren te kiezen die u hebt geselecteerd, evenals zwart en wit. Zorg ervoor dat u een kleur kiest die sterk contrasteert met de overlaykleur, zodat de tekst makkelijk leesbaar is.

Knopkleur

Gebruik de keuzelijst om uit de winkelkleuren te kiezen die u hebt geselecteerd, evenals zwart en wit. Deze optie is niet beschikbaar als u besluit om geen knop weer te geven.

Kleurbedekking

Gebruik de keuzelijst om uit de winkelkleuren te kiezen die u hebt geselecteerd, evenals zwart en wit. Zorg ervoor dat u een kleur kiest die sterk contrasteert met de tekstkleur, zodat de tekst makkelijk leesbaar is.

In sommige thema's en afhankelijk van het type van het contentelement, kan de breedte van de kleuroverlay afhangen van de lengte van de toegevoegde tekst. De overlay is echter nooit langer dan een vooraf bepaald punt, omdat de tekst dan wordt afgebroken en verdergaat op een nieuwe regel.

Doorzichtigheid kleurbedekking

Stel de transparantie van de overlay in door de schuifregelaar te verplaatsen of door het getal aan de rechterkant te wijzigen. Zorg ervoor dat u een transparantieniveau instelt dat voldoende contrast biedt tussen de toegevoegde afbeelding en de tekst, zodat de tekst makkelijk leesbaar is.

Als u de overlay niet wilt gebruiken, kunt u de transparantie instellen op 0.