Afbeeldingen weergeven in een afbeeldingengalerij

Met het contentelement Afbeeldingengalerij kunt u verschillende afbeeldingen uitlichten in een rasterindeling. Dit kan bijvoorbeeld nuttig zijn om uw bezoekers een indruk te geven van uw buurtwinkel, het fabricageproces van uw producten of uw bedrijf in het algemeen.

Voeg een afbeeldingengalerij toe

Zo voegt u een afbeeldingengalerij toe aan een pagina en bepaalt u welke afbeeldingen u wilt uitlichten:

1. Navigeer in de zijbalk van de beheerzone naar Editor.
  2. U ziet een lijst van uw pagina's in de zijbalk van uw editor onder Pagina’sContentpagina's.
    Selecteer de pagina waaraan u de afbeeldingengalerij wilt toevoegen of voeg een nieuwe pagina toe.
    Aan de rechterkant wordt een voorbeeld van de pagina getoond.
  3. Selecteer Contentelementen in de zijbalk van de Editor.
  4. Selecteer de categorie Galerij.
  5. Zet het contentelement Afbeeldingengalerij door middel van slepen en neerzetten in het voorbeeldgedeelte. U kunt alleen contentelementen in de blauwe gebieden van de pagina plaatsen.
  6. Selecteer Afbeeldingen toevoegen.
    De weergave Afbeeldingen toevoegen verschijnt. Hier kunt u tot 24 afbeeldingen aan de afbeeldingengalerij toewijzen.
  7. Sleep de afbeeldingen naar Afbeeldingen toevoegen of kies de afbeeldingen van uw apparaat door Afbeeldingen toevoegen te selecteren.
  8. Selecteer wanneer alle afbeeldingen geüpload zijn Opslaan.
    Als u problemen ondervindt bij het toevoegen van de afbeeldingen of het opslaan van uw wijzigingen, kunt u hieronder meer informatie vinden onder Probleemoplossing.

De afbeeldingengalerij is toegevoegd aan uw winkel.

De rasterindeling van uw afbeeldingengalerij hangt sterk af van uw toegevoegde afbeeldingen, aangezien de afbeeldingengalerij ontworpen is om uw afbeeldingen altijd op de best mogelijke manier te presenteren. De rasterindeling is dus gebaseerd op het aantal toegevoegde afbeeldingen en hun beeldverhouding.

Bovendien is de afbeeldingengalerij responsief, wat betekent dat de rasterindeling van uw afbeeldingengalerij automatisch zal worden aangepast aan de schermgrootte van het apparaat van uw bezoeker. Het aantal kolommen en rijen kan dus variëren, maar uw afbeeldingen worden altijd in dezelfde volgorde getoond.

Info

Om afbeeldingen in groot formaat op een roterende basis te tonen in plaats van een afbeeldingengalerij, kunt u het contentelement Afbeeldingsslider gebruiken.

Wijzigingen aanbrengen in een afbeeldingengalerij

Open eerst de pagina met de betreffende afbeeldingengalerij in de Editor als u wijzigingen wilt aanbrengen aan een afbeeldingengalerij. Hier kunt u meer foto's toevoegen en reeds geüploade afbeeldingen bewerken en wisselen, maar ook afbeeldingen verwijderen uit uw afbeeldingengalerij.

Let op:

Houd er rekening mee dat de rasterindeling van uw afbeeldingengalerij verandert als u afbeeldingen toevoegt, bewerkt of verwijdert. De indeling is namelijk gebaseerd op het aantal toegevoegde afbeeldingen en hun beeldverhoudingen.

Afbeeldingen toevoegen

U kunt te allen tijde afbeeldingen toevoegen aan een bestaande afbeeldingengalerij. Merk op dat u niet meer dan 24 afbeeldingen kunt toevoegen.

1. Selecteer de afbeeldingengalerij of beweeg uw muis erover en selecteer editor-pen_24x24.png in de rechterbovenhoek.
    De weergave Afbeeldingengalerij bewerken verschijnt. In de linkerbenedenhoek van de weergave kunt u zien hoeveel afbeeldingen u al hebt toegevoegd.
  2. Selecteer onder de afbeeldingen die u al hebt toegevoegd de link Afbeeldingen toevoegen en kies de extra afbeeldingen die u vanaf uw apparaat wilt toevoegen.
  3. Selecteer wanneer alle afbeeldingen geüpload zijn Opslaan.
    Als u problemen ondervindt bij het toevoegen van de afbeeldingen of het opslaan van uw wijzigingen, kunt u hieronder meer informatie vinden onder Probleemoplossing.

De afbeeldingen zijn toegevoegd in de afbeeldingengalerij.

Afbeeldingen bewerken

U kunt te allen tijde een alternatieve tekst en een koppeling aan een afbeelding in een afbeeldingengalerij toevoegen. Ook kunt u afzonderlijke afbeeldingen wisselen.

1. Selecteer de afbeeldingengalerij of beweeg uw muis erover en selecteer editor-pen_24x24.png in de rechterbovenhoek.
    De weergave Afbeeldingengalerij bewerken verschijnt.
  2. Selecteer de afbeelding die u wilt bewerken of beweeg uw muis erover en selecteer editor-pen_24x24.png in de rechterbovenhoek van de afbeelding.
  3. Hier kunt u indien gewenst:
    • een alternatieve tekst voor de betreffende afbeelding toevoegen in het invoerveld Alternatieve tekst.

Info

Een dergelijke alternatieve tekst is een omschrijving van de afbeelding die kan worden gebruikt voor SEO-doeleinden, worden gelezen door schermlezers of worden weergegeven wanneer een afbeelding niet kan worden getoond. Bedenk een korte, zinvolle omschrijving. Een voorbeeld: twee glazen witte wijn op een aangeklede tafel.
    • Voer een koppeling in in het invoerveld Koppeling. Als gebruikers de betreffende afbeelding selecteren, worden ze naar deze koppeling geleid. Op die manier kunt u een afbeelding omtoveren tot een knop. Houd er rekening mee dat de koppeling alleen aan de betreffende afbeelding wordt toegevoegd, niet aan de hele afbeeldingengalerij.
    • Als u een koppeling hebt toegevoegd, kunt u indien gewenst ook het selectievakje Koppeling in nieuw tabblad openen activeren. De koppeling wordt dan op een nieuw tabblad geopend wanneer bezoekers de afbeelding selecteren. Als u het selectievakje niet activeert, wordt de koppeling geopend op het huidige tabblad van uw bezoekers. We raden u aan om het selectievakje te activeren als u een koppeling hebt ingevoerd naar een externe pagina, zoals bijvoorbeeld een YouTube-video. Op deze manier kunnen bezoekers nog steeds eenvoudig terugkeren naar uw winkel door van tabblad te wisselen.
    • U kunt de afbeelding ook wijzigen door in de rechterbovenhoek van het venster UploadIcon.png te selecteren. Vervolgens kunt u de nieuwe afbeelding op uw apparaat selecteren die u in plaats hiervan wilt toevoegen.
  4. Selecteer Toepassen.
  5. Selecteer Opslaan wanneer u klaar bent.

De afbeeldingengalerij is bijgewerkt.

Afbeeldingen verwijderen

U kunt te allen tijde een afbeelding uit de afbeeldingengalerij verwijderen.

1. Selecteer de afbeeldingengalerij of beweeg uw muis erover en selecteer editor-pen_24x24.png in de rechterbovenhoek.
    De weergave Afbeeldingengalerij bewerken verschijnt.
  2. Selecteer de afbeelding die u wilt bewerken of beweeg uw muis erover en selecteer TrashIcon2.png in de rechterbovenhoek.
  3. Selecteer Opslaan.

De afbeelding is verwijderd uit de afbeeldingengalerij.

Probleemoplossing

In de volgende sectie vindt u informatie over hoe u problemen en fouten kunt oplossen die u zou kunnen tegenkomen bij het toevoegen van afbeeldingen aan uw afbeeldingengalerij.

• Onze software ondersteunt alleen de afbeeldingsformaten JPG, PNG en GIF. Als uw afbeeldingen dus niet in een van deze formaten zijn, zult u het bestandsformaat van de afbeeldingen moeten wijzigen om ze naar uw winkel te kunnen uploaden. Ons artikel Meer informatie over bestandsformaten van afbeeldingen kan u hierbij helpen.

• Als de bestandsgrootte van een afbeelding groter is dan 25 megabytes (MB), hebt u twee opties:

Optie 1: Wijzig de bestandsgrootte van de afbeelding

U kunt de afbeeldingen uploaden naar uw winkel in het JPG-, PNG-, of GIF-formaat. Deze formaten hebben verschillende kenmerken die ook van invloed zijn op de bestandsgrootte. Daarom zal het wijzigen van het bestandsformaat van de afbeelding mogelijk ook de bestandsgrootte wijzigen. Ons artikel Meer informatie over bestandsformaten van afbeeldingen kan u hierbij helpen.

Optie 2: De afbeelding comprimeren

U kunt de afbeelding comprimeren om de bestandsgrootte te verminderen (bv. door de resolutie te verlagen) met behulp van eenvoudige afbeeldingseditors, zelfs met Microsoft Word. Raadpleeg het helpcentrum van de gekozen tool voor meer gedetailleerde informatie over hoe u dit moet doen. Maar let op: de beeldkwaliteit kan minder worden bij het comprimeren van het beeld.

• Er zijn twee mogelijke opties voor deze grijze markering van de knop Opslaan.

Reden 1: Het uploaden van uw afbeeldingen is nog steeds aan de gang

Afhankelijk van het aantal en de grootte van de afbeeldingen die u in één keer aan de afbeeldingengalerij wilt toevoegen, kan het uploaden even duren. U kunt een voortgangsbalk zien op elke afbeelding die nog niet volledig is geüpload. Zodra alle afbeeldingen zijn geüpload, kunt u de knop Opslaan weer selecteren.

Reden 2: U heeft meer dan 24 afbeeldingen toegevoegd

U kunt slechts 24 afbeeldingen toevoegen aan de afbeeldingengalerij. Om uw wijzigingen op te slaan moet u de afbeeldingen verwijderen. Zodra uw afbeeldingengalerij 24 afbeeldingen of minder bevat, kunt u de knop Opslaan weer selecteren.